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서울 특1급 호텔의 연회메뉴분석

Title 
서울 특1급 호텔의 연회메뉴분석
Other Titles 
The Study of banquet menu in seoul delux hotel
Authors 
채영철
Issue Date 
2002
Journal 
연구논문집
Vol. 
Vol.28
Issue 
No. 2
Pages 
171-181
Abstract 
특급호텔의 메뉴는 크게 전채요리에 해당하는 Cold메뉴와 샐러드, 주요리, 후식으로 대별되고 있었으며 전채요리는 전체호텔에서 사용하고 있는 메뉴가 37가지였고 1개 호텔당 평균 18개의 메뉴를 가지고 있었다. 전채요리 중에서 가장 인기가 있는 메뉴는 훈제연어와 Roast beef 육류요리였다. 샐러드요리는 27개의 메뉴에 Green salad 가 가장 인기가 있었고 주요리는 38개 메뉴에 평균 15.5개의 메뉴로 구성이 되어 있었다. 주요리 중 가장 인기가 있는 메뉴는 양고기(Lamb chop)로 우리 일반인들에게는 생소한 메뉴가 사용 빈도가 가장 높게 나타나 흥미로운 결과를 나타냈다. 후식메뉴도 32가지나 되어 후식의 종류가 다양화 되어가고 있음을 보여주고 있는데 여기서 한가지 흥미로운 사실은 후식 중 가장 인기가 있는 메뉴는 계절과일이란 점이다.
The menus of special grade hotel are roughly classified into cold salad which is appetizer, main dish, and dessert. The menu of appetizers that all the hotel have are 37 kinds and about 18 of them are used by one hotel. The most favored appetizers are smoked salmon, roast beef meats. One of the most famous among 27 menus of salad is green salad, and for the main dishes, hotels has 15.5 average among 37 main dishes. The most popular main dish is the lamb chop. It is interesting result that menus the most often used are unknown for the ordinary people. Desserts are also gradually diversified having 32 kinds, and an interesting fact here is that the most popular dessert is seasonal fruits.
URI 
http://repository.uc.ac.kr/handle/2014.oak/1196
ISSN 
1598-3390
Appears in Collections
18. 호텔외식조리과 > 연구논문

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