울산과학대Repository

Browse

Browse

Browse

Detailed Information

metadata downloads

서울 특1급 호텔의 연회메뉴분석

DC FieldValueLanguage
dc.contributor.author채영철ko_KR
dc.date.accessioned2014-11-19T09:50:15Z-
dc.date.available2014-11-19T09:50:15Z-
dc.date.issued2002ko_KR
dc.identifier.issn1598-3390ko_KR
dc.identifier.otherOAK-2014-00559ko_KR
dc.identifier.urihttp://repository.uc.ac.kr/handle/2014.oak/1196-
dc.description.abstract특급호텔의 메뉴는 크게 전채요리에 해당하는 Cold메뉴와 샐러드, 주요리, 후식으로 대별되고 있었으며 전채요리는 전체호텔에서 사용하고 있는 메뉴가 37가지였고 1개 호텔당 평균 18개의 메뉴를 가지고 있었다. 전채요리 중에서 가장 인기가 있는 메뉴는 훈제연어와 Roast beef 육류요리였다. 샐러드요리는 27개의 메뉴에 Green salad 가 가장 인기가 있었고 주요리는 38개 메뉴에 평균 15.5개의 메뉴로 구성이 되어 있었다. 주요리 중 가장 인기가 있는 메뉴는 양고기(Lamb chop)로 우리 일반인들에게는 생소한 메뉴가 사용 빈도가 가장 높게 나타나 흥미로운 결과를 나타냈다. 후식메뉴도 32가지나 되어 후식의 종류가 다양화 되어가고 있음을 보여주고 있는데 여기서 한가지 흥미로운 사실은 후식 중 가장 인기가 있는 메뉴는 계절과일이란 점이다.ko_KR
dc.description.abstractThe menus of special grade hotel are roughly classified into cold salad which is appetizer, main dish, and dessert. The menu of appetizers that all the hotel have are 37 kinds and about 18 of them are used by one hotel. The most favored appetizers are smoked salmon, roast beef meats. One of the most famous among 27 menus of salad is green salad, and for the main dishes, hotels has 15.5 average among 37 main dishes. The most popular main dish is the lamb chop. It is interesting result that menus the most often used are unknown for the ordinary people. Desserts are also gradually diversified having 32 kinds, and an interesting fact here is that the most popular dessert is seasonal fruits.ko_KR
dc.description.statementofresponsibilityopen-
dc.format.extent171-181ko_KR
dc.relation.ispartof연구논문집ko_KR
dc.relation.ispartofseriesVol.28ko_KR
dc.rightsBY_NC_NDko_KR
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/krko_KR
dc.title서울 특1급 호텔의 연회메뉴분석ko_KR
dc.title.alternativeThe Study of banquet menu in seoul delux hotelko_KR
dc.type연구논문ko_KR
dc.contributor.college호텔외식조리과ko_KR
dc.relation.issubpartofseriesNo. 2ko_KR

Appears in Collections
18. 호텔외식조리과 > 연구논문

Files in This Item:

File SizeFormat 
5672020115.pdf421.65 kBAdobe PDFView
qrcode

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.