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연구논문 : [31]

Resultes 1-20 of 31

Item hits
·조리 종사원의 식품안전성 실천정도 및 식재료의 안전성 인식에 관한 연구 : 울산광역시를 중심으로
A Study on cuisine emloyee's practicability for food safety and their safety perception against foodstuffs : Focused on Ulsan Metropolitan City
전유명; 호텔외식조리과
Vol.35
No.1
2008
·Random primer를 이용한 Listeria spp. 분석조건의 최적화
Optimization of the Condition for Analysis of Listeria spp. with Random primer
박범준; 호텔외식조리과
Vol.31
No. 2
2005
·한국 음식문화 개선에 관한 연구
The study of improvement about eating style for korean food
채영철; 호텔외식조리과
Vol.31
No. 1
2004
·Hotel restaurant의 HACCP 적용에 관한 연구
The study of how to apply HACCP system in hotel restaurants
채영철; 호텔외식조리과
Vol.30
No. 1
2003
·검류 첨가에 의한 증편의 특성변화
Studies on the Rheological properties of steamed rice cake with addition of various gums
신언환; 유경희; 호텔외식조리과
Vol.29
No. 1
2002
·서울 특1급 호텔의 연회메뉴분석
The Study of banquet menu in seoul delux hotel
채영철; 호텔외식조리과
Vol.28
No. 2
2002
·올리고당을 사용한 쿠키의 특성
Characteristics of Cookies Prepared with Oligosaccharide
신언환; 호텔외식조리과
Vol.28
No. 2
2002
·지역축제의 관광상품화 방안에 관한 연구
A Study on Tourism Attractions of Regional Festival
이정학; 호텔외식조리과
Vol.27
No. 2
2001
·유산균 발효액 첨가가 식빵의 품질에 미치는 영향
Effect of Lactic Acid Bacteria Preferment Addition on the Quality of White Bread
신언환; 김기준; 호텔외식조리과
Vol.27
No. 2
2001
·냉장 발효 제법이 제빵 품질에 미치는 영향
The Effect of Chilling Fermentation Method on the Quality of Bread
신언환; 호텔외식조리과
Vol.27
No. 1
2000
·소스(Sauce)의 분류기준에 관한 연구
The study of classification sauces
채영철; 호텔외식조리과
Vol.27
No. 1
2000
·서비스업의 특성에 따른 경영상의 문제점과 대응방안에 관한 연구
A study on business management's problems and their solutions according to the service industry's characteristics
이정학; 호텔외식조리과
Vol.27
No. 1
2000
·개화기 호텔발전사에 관한 연구
The Study on Hotel Development History of The Flowering Time in Korea
이정학; 호텔외식조리과
25
5
2013-07
·브랜드 개성, 소비자 - 브랜드 관계의 질, 재구매 의도의 구조적 관계 연구 : 국내 피자 시장을 중심으로
A Study on the Structural Relationships among Brand Personality, Customer-Brand Relationship Quality, and Repurchase Intention: Focusing on Domestic Pizza Market
서경화 ( Kyung Hwa Seo ); 이수범 ( Soo Bum Lee ); 호텔외식조리과
19
2
2013-03
·서비스 전환행동 및 비용에 관한 연구 : 레스토랑 이용고객을 대상으로 CIT분석
The study on service switching behavior and costs : CIT of restaurant customers
이정학; 호텔외식조리과
33
5
2009-10
·패밀리 레스토랑 종사원의 서비스 지향성과 고객의 감정적 반응, 태도, 충성도와의 관계 연구
The Study of Relations between Family Restaurant Employee’s Service-Orientation and Customer’s Emotional Response, Attitude and loyalty
李廷學; 호텔외식조리과
32
5
2008-10
·향토음식의 스토리텔링 인지여부에 따른 지각된 가치, 태도, 행동의도 간의 관계 연구
A Study on Relation among Perceived Value, Attitude, and Behavior Intention According to Yes or No Recognition of Native Local Foods" Storytelling
이정학; 강재구; 호텔외식조리과
23
1
2011-01
·일과 생활의 조화, 긍정적 태도와 여가 및 관광활동 간의 영향관계
A Study on Relationship with Work-Life Balance, Positive Attitude, and Leisure Activity and Tour Activity
이정학; 윤정헌; 호텔외식조리과
23
4
2011-05
·고대 이스라엘의 음식문화에 대한 고찰
A Study on the ancient israelite fod culture
채영철 ( Young Chul Chae ); 나영아 ( Young Ah Rha ); 호텔외식조리과
19
3
2013
·한식당의 서비스 품질이 고객만족과 경영성과에 미치는 영향 -울산광역시를 중심으로-
The Impact of Korean Restaurant Service Quality on Customer Satisfaction and Management Performance - Focused on Ulsan Metropolitan City -
전유명 ( Yoo Myeong Jeon ); 호텔외식조리과
18
1
2012